TOEN DACHT IK:

IK WORD SPELLEN-MAKER

 Mindgame

TOEN DACHT IK: IK WORD SPELLEN-MAKER

 Mindgame

Gerard, hoe ben jij terecht gekomen in Serious Games?

 

“Op mijn 12de heb ik mijn eerste spel gemaakt. Met tinnen soldaatjes recreëerde ik een veldslag, waarna ik het spel met iedereen ging spelen. In een spelvorm zie je allerlei risico’s uit de echte wereld terugkomen en nog steeds houd ik van spellen die de werkelijkheid simuleren.

Ook met wiskunde simuleren we de werkelijkheid, maar hierin mist de rol van strategie en kans. Een simulatie is geen voorspelbaar model, maar een bandbreedte van mogelijke uitkomsten. De uitkomst kan 0 zijn of een miljoen. Juist deze verdeling over een range, kansprocessen en verschillende uitkomsten kan je in een spel makkelijk recreëren.”

 

Leuke en uitdagende spellen

 

“Deze modellen, game theory en de invloed van strategie heb je nodig om leuke en uitdagende spellen te bouwen die dicht bij de werkelijkheid komen. Denk aan Monopoly: een spel met een goed uitgebalanceerd mechanisme en bepaalde kansen om een straatje te veroveren. Wanneer de spelontwikkelaar dit niet goed had uitgebalanceerd, dan had niemand het spel leuk gevonden.

Zelf heb ik ook een spel ontwikkeld, waarmee ik succes had op de Duitse markt. Toen dacht ik: ik word spellenmaker. En dat heb ik ook gedaan. Bij Mindgame creëren we met spellen een veilige omgeving om risico’s te nemen. Zo leren en ervaren mensen dingen, die ze vervolgens kunnen toepassen in hun werk.” – Gerard Mulder

CONTACT

 

Benieuwd of we iets voor elkaar kunnen betekenen?

We horen graag van je.

 

info@mindgame.nl

 

 Panamalaan 7A      

1019 AS Amsterdam

  020 341 87 07