EEN PUB QUIZ ALS SERIOUS GAME?

 Mindgame

EEN PUB QUIZ ALS SERIOUS GAME?

 Mindgame

“Wij willen onze nieuwe missie en visie onder de aandacht brengen bij medewerkers. Kunnen jullie een pub quiz voor ons maken?”

 

Als serious gaming bedrijf kunnen wij dit natuurlijk. Toch adviseren wij onze klanten zelden om een pub quiz in te zetten. De reden? Een pub quiz is (meestal)leuk en gamificatie van onderwerpen bevordert kennisoverdracht. Maar het is alleen leuk wanneer de doelgroep het onderwerp aantrekkelijk en interessant vindt. Als dit niet het geval is en de quiz van bovenaf “opgelegd” wordt, blijft het leereffect laag en valt de game niet in de smaak bij de medewerkers.

 

Wanneer werkt welk spelmechanisme?

 

We vragen altijd aan onze klant “wat is je doelgroep, wat weet je over het onderwerp en wat moeten zij uiteindelijk weten?”. Dankzij deze vragen kunnen we de doelgroep plotten op een gedragsverandering model. Aan dit gedragsverandering model hebben we passende game mechanismen gekoppeld.Zo kunnen wij, door leuke games in te zetten, de doelgroep naar het eindstation van gedragsverandering brengen.

 

Werkt een pub quiz dan nooit?

 

Dat zeggen we natuurlijk niet! Een pub quiz is een leuk spel en een efficiënt spelmechanisme wanneer de doelgroep hoge interesse in het onderwerp van de quiz heeft. Wij hebben zelfs een uitgebreidere quiz variant gebouwd dan de traditionele pub quiz. In deze variant hebben we extra spelmechanismes toegevoegd (zoals subtiele hints) om ook een ongeïnteresseerde doelgroep te triggeren. We gebruiken dit krachtige game mechanisme onder andere in Are You Secure, een spel om de menselijke factor van cyber security risico’s te verlagen. Op de juiste manier ingezet is een (pub) quiz dus een krachtige tool. Wil je zeker weten dat je een spelmechanisme kiest dat bij jouw doelgroep past? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze gedragsverandering experts!

CONTACT

 

Benieuwd of we iets voor elkaar kunnen betekenen?

We horen graag van je.

 

info@mindgame.nl

 

 Panamalaan 7A      

1019 AS Amsterdam

  020 341 87 07